NieuwsNieuws van MIEGROUP

Datum 26-05-2020

MIEGROUP TECH THURSDAY: TECH IS MAATWERK

Technologische ontwikkelingen zijn bijna niet bij te benen als het niet je werk/hobby is.
Om alle gebruikers en klanten hiermee te ondersteunen hebben wij een dedicated helpdesk.

De helpdesk is de vertaalslag tussen mens en machine.

Op de foto staat onze stagiair Jelle. We zijn zo blij met hem dat hij na zijn stage bij ons in dienst komt. Jelle helpt soms op 3 schermen tegelijkertijd de klanten om vragen te beantwoorden en problemen op te lossen. Terwijl hij dat doet is hij dan ook regelmatig met meerdere laptops bezig om ze (opnieuw) te installeren of te repareren. Alles om de klanten zo snel mogelijk te helpen en de laptops of desktops weer zo snel mogelijk bij de klant terug te krijgen.

Ben je klant of wil je klant bij ons worden? Voor Jelle (en ons) ben je geen nummer.

MIEGROUP helpdesk voor:
- technische ondersteuning
- probleem oplossing
- gebruikersvragen
- hulp op afstand
- onderhouden van systemen als servers/ wifi/ camarasystemen/ enz op afstand
- automatiseren van systemen
- installeren/ repareren van nieuwe devices
- onderzoek doen naar de nieuwste ontwikkelingen in onze vakgebieden
- een gezellig gesprek

#gezichtbijeennaam #helpdesk #topper #stage #miegroup #mietech #nothingbeatsamiegroupemployee


Datum: 07-05-2020

MIEGROUP TECH THURSDAY

Corona kunnen we niet verhelpen, slechte wifi wel. Voor elk huishouden of bedrijf bieden we een geschikte oplossing.
De Corona maatregelen worden iets versoepeld maar toch moeten we nog steeds zoveel mogelijk thuis werken. Ook zitten de leerlingen van het voortgezet onderwijs nog minimaal een maand thuis en wanneer ze dan eindelijk op hun kamer aan hun huiswerk bezig zijn, is het maar te hopen dat de WIFI goed werkt. Maar ook als je zelf thuis werkt wil je geen gedoe hebben met bereikbaarheid.

Is het eindelijk tijd om te relaxen en kan je met mooi weer ontspannen in de tuin, dan wil je op je dooie gemakje streamen, facebook bekijken of een potje wordfeud spelen zonder dat dit van je abonnement afgaat.


Heb je de laatste tijd ervaren dat de wifi niet top is? Bel of mail ons dan en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden!


info@miegroup.nl of bel 0228-584888Datum: 30-04-2020
MIEGROUP TECH THURSDAY

Bijna een miljard mensen gebruiken Microsoft Office. Sinds 1997 bestaat Microsoft Teams. Teams, is een communicatie- en samenwerkingsplatform dat chatmogelijkheden, videoconferentie, bestandopslag (waaronder gedeelde bestanden) en integratie van applicaties (waaronder excel, word, powerpoint enzovoort) samenbrengt. De dienst is geïntegreerd in het abonnement Office 365 van het bedrijf.

Sinds kort (ongeveer 6 weken) wordt Microsoft Teams veel gebruikt als samenwerkingsplatform. Het aantal gebruikers met ruim 70% gegroeid tot 75 miljoen dagelijkse gebruikers.

Meer weten over Office 365 of Microsoft Teams of wat wij voor u kunnen betekenen?

Mail: info@miegroup.nl of bel onze ICT afdeling op 0228-584888

#office365 #microsoft365 #microsoftTeams #microsoft #miegroup #thursday #communicatie #onlinevergaderen #samenwerken #documentendelen #videovergaderen #thuiswerken


Datum 14-12-2019
Michel Bakker 12,5 jaar in dienst
Vandaag is onze topper Michel Bakker 12,5 jaar in dienst. Op naar de 25 samen! Michel, van harte, iedereen is elke dag mega blij met je.Datum 11-12-2019
Het lijstje van MIEGROUP
Het is die tijd van het jaar dat de lijstjes komen. Ook wij delen graag alvast een mooi lijstje. In 2019 hebben wij zelf, en samen met onze partner Vitasys, de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

396 borden geplaatst
396 borden gedemonteerd
2,8 kilometer datakabel aangelegd en afgewerkt
1,7 kilometer kabelgoot gemonteerd
300 wandcontactdozen aangelegd
3.600 mensen ondersteund per 24 uur
30 klanten gemigreerd naar MIE-Cloud
29 telefooncentrales opgeleverd op basis van VoIP

300 accesspoints geplaatst of vervangen voor nieuwe

Datum 25-11-2019
Een mooie week
Het was weer een topweek. Voor de firma Botman Slaapcomfort zijn wij bezig met het vervangen en aanpassen van de volledige elektrische installatie en voor Jamin mochten wij naar het mooie Texel. Verder hebben wij de firma Grent Gevelrenovatie naar de 21e eeuw geholpen met een ViewSonic touchscreen. Hiermee kan Barry zijn mannen nog beter en tot in detail alles laten zien voordat ze aan een klus beginnen. Van der Werf kwam testen voor hun aankomende beurzen om hun materieel nog beter te kunnen presenteren aan hun klanten. Collega Collin heeft bij een klant de patchkast netjes gemaakt. Op naar weer een mooie week.Datum 11-11-2019
MIEGROUP partner PET West-Friesland
Samen met Vitasys zijn wij te vinden op PET West-Friesland. Het promotie-evenement techniek (PET) is een prachtige gelegenheid om kinderen al vanaf het basisonderwijs in contact te brengen met techniek in de breedste zin.

Organisatie PET West-Friesland: “We zijn heel blij met deze enthousiaste ondernemers, die ons event ondersteunen, met ons meedenken en leuke workshops bieden aan de leerlingen op 14 en 15 november.”

Kijk voor meer informatie op https://petevents.nl/iwe-event/pet-west-friesland/
Datum 7-11-2019
Interactive units voor Epson
Voor Epson weer 15 mooie interactive units mogen op- en afbouwen. Nu op naar het volgende evenement. Mocht u nu ook een beurs, braderie of presentatie hebben en u wilt vonkelen in alle gevallen, neem eens contact met ons op. Wij hebben overal een mooie technische oplossing voor die werkt. Wij bedanken team MIEGROUP/Vitasys.Datum 25-9-2019
Artikel Westfriese Zaken
In de nieuwste editie van Westfriese Zaken staat een mooi artikel over de samenwerking tussen Vitasys en MIEGROUP. Lees het hele artikel hier.


Datum 19-9-2019
Altijd up to date met MIE-CLOUD
MIE-CLOUD biedt u de mogelijkheid om samen te werken met uw team in de vertrouwde, veilige Microsoft omgeving. Bestanden kunnen overal worden benaderd, op welke locatie of device dan ook. Met de teamsite hebben u en uw team toegang tot inhoud, informatie en apps.

Wij weten hoe belangrijk het is dat IT gewoon goed werkt. Wanneer u kiest voor MIE-CLOUD wordt u daarom volledig ontzorgt. Microsoft zorgt er continu voor dat de infrastructuur, technologie, veiligheid en regelgeving altijd up to date is. MIEGROUP zorgt er daarnaast voor dat uw data altijd up to date is, dat er altijd een recente back-up is en veiligheid gegarandeerd is.


Datum 27-8-2019
MIEGROUP zomerprojecten II
Vrijdag gingen de laatste schermen op transport naar onze klanten voor de laatste montageweek. Poeh hee, wat een zomer; 50 tabletkarren, 85 borden gedemonteerd en gemonteerd, ontelbare werkplekken gedaan, helpdesk open gehad voor 3,6d gebruikers. Van Friesland tot aan Zeeland: je zag ons deze zomer overal.

Wij willen ons personeel bedanken voor hun tomeloze inzet en dat zij ervoor gezorgd hebben dat alles overal goed werkt, hangt en staat! Op naar de laatste week samen!Datum 15-8-2019
Vitasys Educatie Evenement
Woensdag 4 september vindt in het AFAS-stadion te Alkmaar het Vitasys Educatie Evenement plaats. Tijdens dit evenement worden allerlei innovaties gepresenteerd. Samen met diverse partners deelt Vitasys haar visie op trends en belangrijke thema's in de onderwijsmarkt. Uiteraard is MIEGROUP ook aanwezig met een stand.

*Het evenement vindt plaats in het hoofdgebouw en niet in het stadion zelf. Dit gedeelte is door deskundigen veilig bevonden.*

Bekijk hier het volledige programma en meld je aan door een mailtje te sturen naar evenementen@vitasys.nl.Datum 1-8-2019
MIEGROUP zomerprojecten I
Vandaag was de oplevering van het eerste zomerproject. Bij OBS de Springbok hebben wij het gebouw voorzien van nieuwe CAT6A databekabeling en hierdoor hebben alle eindpunten van het netwerk 10GB. In combinatie met de super switches van Ruckus en WiFi van Ruckus is dit netwerk supersnel en stabiel. Wij bedanken OBS de Springbok voor het vertrouwen en de mooie opdracht.
Datum 4-7-2019
Datum 1-7-2019
Intensieve samenwerking Vitasys B.V. en MIEGROUP
Vanaf 1 juli 2019 zijn Vitasys B.V. en MIEGROUP een samenwerking aangegaan. De twee Westfriese automatiseringsbedrijven uit Zwaagdijk zijn beide actief in de educatieve en retailmarkt. Waar Vitasys als bedrijf uit de hoek van servers en migraties komt en MIEGROUP vanuit de (elektro) installatiekant, hebben ze allebei hun eigen specialismes ontwikkeld als automatiseringsbedrijf. Door het bundelen van al hun opgedane kennis en productportfolio’s vormen zij samen een krachtige partij voor het oppakken van meer en grotere projecten in de zakelijke en educatieve markt.

Andre Hundman (DGA Vitasys): “Ik ben zeer verheugd met deze samenwerking! Wij zijn al jaren met elkaar in gesprek over de ontwikkelingen binnen educatie en brainstormen over de uitdagingen waar we tegenaan lopen. Prachtig dat twee nagenoeg identieke bedrijven, met beide hun eigen specialismes, die op nog geen 400 meter van elkaar zitten, eindelijk intensiever gaan samenwerken.”

Richard Munter (DGA MIEGROUP): “Fantastisch dat we deze stap hebben gemaakt. Ik ben ervan overtuigd dat we elkaar kunnen versterken. Door het bundelen van onze kennis zijn we samen in staat om een nog beter en completer product- en dienstenportfolio aan onze klanten aan te bieden. Uiteraard blijft daarbij persoonlijke aandacht voor de klant een belangrijk speerpunt.”

Over Vitasys
Vitasys is gespecialiseerd in het bieden van maatwerkoplossingen op het gebied van automatisering, beveiliging en beheer. Deze gebieden kennen een scala aan toepassingen. Denk aan het selecteren van de juiste hard- en software, de wettelijke ontwikkelingen op het gebied van databeveiliging, het aanleggen van wifi-netwerken of cameratoezicht. Maar ook aan het ontwikkelen en onderhouden van IT-omgevingen voor bedrijven en schoolorganisaties.

Over MIEGROUP
MIEGROUP is specialist in automatisering en installatietechniek. Ze ontzorgen hun klanten van A tot Z omdat ze alles in eigen huis hebben. Van elektro- en databekabeling monteurs tot eigen personeel dat alle devices en onderdelen op locatie in orde maakt. Vaak falen ICT-oplossingen omdat de persoonlijke aandacht ontbreekt. MIEGROUP neemt daarom altijd het menselijke aspect bij alle producten en diensten goed onder de loep, om zo echt het verschil te kunnen maken.Datum 20-6-2019
Geslaagde ICT Cup
Afgelopen vrijdag deden we mee aan de derde editie van de ICT Cup. Er stonden vijf sporten op het programma: volleybal, softbal, curling, voetbal en lacrosse. Daarnaast was er een sportmasseur aanwezig om de spieren soepel te houden, kon er een balletje getrapt worden op het reuze soccesdartbord en stonden er een aantal pingpongtafels klaar om warm te worden. Het was een topdag en we zijn trots op onze vijfde plaats (er deden 46 teams mee)!

“Ondanks dat tijdens de dag bijna alle weersomstandigheden voorbij kwamen, letterlijk van regen naar zonneschijn, was de sfeer tot aan het einde super! Ieder team heeft zich met volle energie ingezet om er weer een topdag van te maken! En gelukkig konden we de dag afsluiten met een mooi zonnetje”, vertelt Danielle Evers, directeur ICTWaarborg.

Met de ICT Cup is er een bedrag van 11.250,- opgehaald voor Stichting ALS Nederland. Nogmaals dank aan degene die ons team gesteund hebben!
Datum 3-6-2019
viewSONICshop.nl online!
Ons ei is uitgekomen! Met trots presenteren wij www.viewSONICshop.nl.

Viewsonic shop is de grootste ViewSonic-webshop van Nederland. Van kleine tot grote schermen, touch en non-touch; wij bieden voor elke gewenste situatie de beste oplossing. Voor in de huiskamer, kantoor of in het klaslokaal.
Datum 25-5-2019
Nieuwe webshop
In ons kantoor zijn we druk bezig met het afronden van een nieuwe webshop. Maandag 3 juni komt dit 'ei' uit!Datum 2-5-2019
Magische MIEGROUP Montagedagen
Wilt u ook een probleemloze montage van uw digiborden, door een landelijk erkende installateur? Wilt u gegarandeerd zijn dat de door u aangekochte kwaliteitsproducten op een verantwoorde, nette en veilige manier gemonteerd worden? Maak dan gebruik van de Magische MIEGROUP Montagedagen! Deze actie was geldig tot 1 augustus 2019.
Datum 18-4-2019
Nieuwe showroom Zwaagdijk
In onze showroom kunt u kennis maken met onze producten en diensten. Ervaar hoe alles werkt en laat u door ons adviseren. U bent van harte welkom om onze nieuwe showroom in Zwaagdijk (Graanmarkt 9) te bezoeken.Datum 11-4-2019
MIEGROUP steunt ALS
Op 14 juni 2019 vindt de derde editie van de ICT Cup plaats op Sportcentrum Papendal. Tijdens deze sportdag gaan de medewerkers van MIEGROUP de strijd aan met de beste spelers uit de branche. Het wordt een onvergetelijke dag vol actie, waarbij teambuilding, netwerken en samenwerking centraal staan. Tevens staat de ICT Cup in het teken van de strijd tegen de genadeloze ziekte ALS. Het doel is om het opgehaalde bedrag van € 20.719,- van de vorige editie te overtreffen. Steun ons met uw donatie.Datum 1-3-2019
Jubilarissen
Trots: vandaag is Rene de Meijer 12,5 jaar in dienst en Joey Smit 5 jaar. Het is een eer elke dag weer met elkaar te mogen samen werken en waar het elke dag een mooi avontuur is.Datum 27-2-2019
Jamin
Vorige week zijn wij begonnen met de Jamin montages. MIE-TECH heeft deze opdracht in combinatie met Fluffy Media gekregen. Fluffy doet de content en wij het technische vlak. De eerste van de 78 locaties welke wij mogen doen voor Jamin zijn gereed en werkend opgeleverd.
Datum 13-2-2019
Heer Hugo
Gisteren de oplevering en feestelijke opening mogen meemaken van Heer Hugo, het nieuwe toprestaurant in Heerhugowaard. Hier kan in een heerlijke ambiance gegeten, geslapen en gefeest worden. Wij feliciteren Peter en Debby en hun personeel met deze prachtige zaak.

De MIEGROUP kreeg hier het vertrouwen voor het leveren van ons totaal pakket, van WiFi tot telefonie, bekabeling, deuropeners, noem maar op.

Wij bedanken de volgende fabrikanten voor hun hulp en ondersteuning: Ruckus Wireless, AXIS, BENQ, ECLAIR, VIEWSonic en ACER.
Datum 14-12-2018
Coverstory Westfriese Zaken
Met een mooi artikel staan we in de nieuwste editie van Westfriese Zaken. Lees het artikel hier: De MIEGROUP excelleert met bijzondere werkwijze.

Datum 22-11-2018
Einde ondersteuning Windows 7
Op 14 januari 2020 stopt de ondersteuning op Windows 7. Zorg dat je goed voorbereid bent en stap nu over op een modern apparaat met Windows 10 en Office 365. MIEGROUP adviseert je hier graag bij.

Datum 1-10-2018
MIEGROUP opent snelleWiFiwinkel
SnelleWiFiwinkel is dé WiFi-specialist van Nederland. Met een breed assortiment, een uitgebreid team met specialisten én diverse partnerships met fabrikanten bieden wij oplossingen voor alle marktsegmenten. We bieden producten voor thuis en op het werk. Voor iedere situatie of locatie hebben wij een oplossing. Heb je specifieke vragen of wens je een advies op maat, neem dan contact met ons op. Ons assortiment bestaat uitsluitend uit kwalitatief hoogstaande A-merken, zoals Ruckus Wireless, EnGenius, IgniteNet en Xclaim.

Maak nu kennis met snelleWiFiwinkel en ontvang een Ruckus knuffelhond cadeau
Koop deze week een product van Ruckus en ontvang een gratis Ruckus knuffelhond. Zolang de voorraad strekt.

Maak nu kennis met snelleWiFiwinkel en ontvang 10% kennismakingskorting
Krijg daarnaast 10% kennismakingskorting op alle producten met de code Snellewifi. Deze actie is geldig t/m 8 oktober 2018.Datum 10-9-2018
Nieuwe collega's
Vorige week is Kuner Smaling bij ons gestart als accountmanager binnendienst en Collin Verhoef als stagiair op onze helpdesk. We zijn erg blij met hun komst!
Datum 5-7-2018
MIEGROUP kiest voor Volvo V60 Plug-in Hybrid
Bij MIEGROUP zijn wij continu aan het verduurzamen en vergroenen. Daar hoort ook hybride rijden en een oplaadpunt bij. We hebben gekozen voor een Volvo V60 Plug-in Hybrid en Richard legt uit waarom: “Volvo belooft weliswaar dat zijn V60 Plug-in Hybrid maar 1,8 liter nodig heeft om 100 kilometer te rijden, maar dat is dan wel inclusief een afstand van 50 kilometer die je geheel elektrisch dient af te leggen. Voorin de V60 Plug-in Hybrid ligt de 2,4-liter vijfcilinder D5-motor die 215 pk levert via een zestraps Geartronic-automaat. Er zit op de achteras ook een 70 pk sterke elektromotor die de achterwielen aandrijft. Een accupakket met een capaciteit van 11,2 kWh zorgt voor de voeding, wat de theoretische actieradius van 50 kilometer elektrisch rijden mogelijk maakt. De elektrokracht kan echter ook als hulpje fungeren voor de dieselmotor. Wanneer we zoveel mogelijk elektrisch rijden, komen we tot een gemiddeld verbruik van 1 op 40,1. Best indrukwekkend!”
Datum 29-5-2018
Bas gaat digitaal
www.basgaatdigitaal.nl en www.basteltmee.nl zijn vanaf nu beschikbaar in de cloud. De webbased applicaties bevatten 24 gevarieerde en leuke spelletjes die leerlingen op hun eigen niveau laten werken met taal en rekenen. De vernieuwde applicaties zijn op elke pc met internetverbinding te gebruiken. Kijk voor meer informatie op www.baseducatie.nl.
Datum 24-5-2018
Pas op phisingmails naar aanleiding van AVG!
Deze week heeft iedereen veel mails ontvangen in het kader van de AVG. Een deel van de bedrijven stuurde een informatieve mail waar u verder niks mee hoeft te doen, een ander deel van de bedrijven vraagt expliciet om een actie (meestal toestemming geven voor verdere mailings).

Let op dat u niet overal zomaar toestemming voor geeft. Er zullen namelijk bedrijven zijn die misbruik van de situatie maken. De phisingsmails van tegenwoordig zijn bijna niet van echt te onderscheiden. Dubbelcheck het en geef geen toestemming aan bedrijven die u niet kent. Bij vragen of twijfels helpt MIEGROUP u graag.

Datum 23-4-2018
ISDN stopt per 1 september 2019
KPN stopt met ISDN. Het ISDN netwerk is verouderd en tegenwoordig zijn er betere en goedkopere oplossingen zoals MIE-VOIP. Maakt u nog gebruik van ISDN? Zorg dan dat u nu stappen onderneemt.

ISDN bestaat sinds de jaren 90. De techniek werd erg populair vanwege de betrouwbare telefoonverbindingen en goede geluidskwaliteit. Inmiddels heeft VoIP (bellen via internet) zich bewezen als gelijkwaardige vervanger. VoIp is flexibeler en goedkoper dan ISDN. Doordat steeds meer bedrijven zijn overgestapt, is het onderhoud aan het ISDN netwerk duur geworden. KPN heeft daarom besloten het ISDN netwerk te vervangen door VoIP.

De voordelen van MIE-VOIP:
  • Lagere kosten
  • Maximale bereikbaarheid
  • Complete controle
  • Nieuwste telefooncentrale
  • Eenvoudig in gebruik
  • Flexibel en schaalbaar

Datum 27-2-2018
Het verschil van de Ruckus Access Points
Wegens het toenemende aantal apparaten die men gebruikt en de toenemende behoefte aan een snelle internetverbinding is het leveren van een goede Wi-Fi ervaring belangrijker dan ooit. Dit is echter niet zo eenvoudig. Zeker niet in omgevingen waar veel gelijktijdige gebruikers aanwezig zijn en het Wi-Fi netwerk grote omgevingen moet voorzien van een betrouwbare verbinding. Dit alles brengt veel uitdagingen met zich mee.

De uitdagingen
Een betrouwbaar en stabiel Wi-Fi netwerk is geen eenvoudige opgave. Doordat het Wi-Fi netwerk vaak intensief gebruikt wordt, brengt dit veel uitdagingen met zich mee. Enkele van deze uitdagingen zijn:
- De dichtheid van alle apparaten. Doordat er zoveel apparaten op dezelfde plek en op hetzelfde moment gebruik willen maken van het Wi-Fi netwerk, kan dit zorgen voor een zware belasting op het Wi-Fi netwerk.
- De implementatie van het netwerk. Waar moeten alle access points geplaatst worden om te zorgen voor een optimale verbinding en gemakkelijke bekabeling.
- Alle vereisten van de applicaties die worden gebruikt. Niet elke applicatie is hetzelfde en heeft dezelfde invloed op het netwerk. Zo merkt niemand het als een e-mail iets vertraagd is, maar wanneer men live streamt en de verbinding vastloopt merkt men dit direct. Tegenwoordig wordt dit niet geaccepteerd door de gebruikers.
- De interferentie op het Wi-Fi netwerk. Muren, vloeren, apparaten en zelfs andere Wi-Fi netwerken kunnen zorgen voor interferentie en dus invloed hebben op de kwaliteit van het Wi-Fi signaal.

Ruckus heeft nagedacht over al deze uitdagingen en heeft ze opgelost. Benieuwd hoe? Bekijk onderstaande video.

Datum 1-4-2017
Nieuw bij de Miegroup het MIE concept
Maak kennis met onze MIE concepten voor verschillende productgroepen laat u adviseren op verschillende vlakken en maak gebruik van onze ontzorging.

Datum 15-3-2017
Wij zijn super trots op onze eerste videocase in samenwerking met Alcadis / Ruckus Wireless.
Bekijk hem hier :


Link naar publicatie -> Klik hier